Termékeink felrögzítése után a hozzájuk tartozó készletet már csak készletmozgató bizonylatok rögzítésével fogjuk tudni módosítani.

 • Számla: Amennyiben olyan számlát állítunk ki, amelyen készletgazdálkodással rendelkező termék szerepel, akkor a számla ezen termékek készletét csökkenteni fogja. A számlák rögzítését az Új/Számla menüpont alatt tudjuk elvégezni.

  Számla rögzítésénél a beszerzéshez hasonló módon tudunk meglévő vagy új partnert, illetve meglévő vagy új terméket felrögzíteni.

  A bizonylatszám itt már nem módosítható, a program automatikusan a soron következő sorszámot osztja ki a számláknak, a számlaszám előtagja változtatható egészen addig, míg egy adott pénznemben nem állítunk ki számlát. Az előtag pénznemenként eltérő. Az előtag meghatározására a Beállítások/Bizonylat beállítások/Számla előtag módosítás menüpont alatt van lehetőség.

  A dátumok közül itt csak a teljesítési dátum módosítására van lehetőség, ezen felül állítható még a számlán használni kívánt pénznem és a fizetési mód.

  A számla elmentése után a számlán szereplő mennyiségek levonásra kerülnek raktárkészletünkből. Az elmentett számlákat már utólag nincs lehetőség módosítani, amennyiben valamilyen adatot hibásan rögzítettünk rá, akkor a sztornózás segítségével tudjuk a bizonylatot rontani. Számla sztornózására a Rögzített/Számlák menüpont alatt van lehetőség a Sztornó funkció segítségével:

  Számla sztornózása után a bizonylat sztornózott státuszba kerül és készül hozzá a sztornó számla  egy külön sorszámon, amire mínuszos mennyiségekkel rákerül minden tétel, ami az eredeti számlán is szerepelt. A folyamat során minden készletgazdálkodással rendelkező termék visszavételezésre kerül raktárkészletünkbe.