Mostantól a Munkalapok listában aláírás rögzítésére is lehetőségünk nyílik.

A munkalap bal szélén található menüre kattintva megnyílik az alábbi oldalról beúszó menü, amelyben az Aláírás parancsot szükséges választani a funkció eléréséhez. 


Az aláírás parancsra kattintva megnyílik egy új ablak, ahol lehetőségünk van választani, hogy ki szeretné aláírni a munkalapot, a munkalap kiállítója vagy a megrendelő.


Amennyiben mi, mint a szervizben dolgozók, akik a munkalapot állítottuk ki, úgy a Kiállítói aláírást választjuk.

Ekkor az egér nyomva tartásával létrehozzuk a szignót, amely ha nem megfelelő lehetőségünk van a Törlés gombbal törölni és újrakezdeni. Amennyiben megfelel az aláírás, úgy a Mentés gombbal tudjuk rögzíteni. 

Ha a munkalapot kiállító részéről megtörtént az aláírás, akkor ez a gomb inaktívvá válik, új kiállítói aláírás nem rögzíthető. 

Ezek után ha a munkalapra rögzített minden információt elfogad a megrendelőnk, akkor tőle is kérhetünk egy szignót, amellyel jelezheti felénk, hogy elfogadja a munkalap tartalmát. 


Fontos, hogy ha a megrendelő aláírja a munkalapot, akkor az a munkalap a továbbiakban nem módosítható, tehát sem új tételt, időráfordítást és külső munkavégzést sem lehetséges rá rögzíteni.


Amennyiben a megrendelő részéről is megtörtént az aláírás, úgy a munkalap aláírt státusz kap és mostantól nem lehetséges módosítani. A rontás, számlázás, előnézet, nyomtatás és minden egyéb parancs, ami a számla adattartalmát nem módosítja továbbra is elérhető és használható.

A rögzített aláírások a munkalap alján rögzítésre kerülnek.

A megrendelő által aláírva státuszt az alábbi ikon jelöli a munkalapok listában:

FONTOS!

Tájékoztatjuk, hogy a Kulcs-Üzlet szerviz és munkalap modulban használható digitális aláírás nem minősül minősített vagy minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú elektronikus aláírásnak, így az elkészült és aláírt munkalap nem teljes bizonyító erejű magánokirat.